Constructii Case la Rosu – Fundatii

Pret case la rosu: 148 euro/mp (materiale + manopera)

Pret case la rosu din lemn: 120 euro/mp (materiale + manopera)

Fundațiile sunt elemente de construcție de rezistenta situate sub nivelul terenului natural ,prin intermediul carora se transmit terenului de fundare incarcarile care actioneaza asupra constructiei si incarcarea lor proprie , astfel ca presiunea efectiva pe talpa fundatiilor sa nu depaseasca presiunea admisibila a terenului de fundare , iar tasarile care rezulta sa poata fi suportate de constructie . Este o etapa importanta in constructia de case la rosu.
Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie , in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile ( inclinari , crapaturi in ziduri , etc.).

Ridicarea peretilor

Peretii sunt o parte importanta in constructia de case la rosu. Peretii unei case la rosu reprezinta elementele principale de rezistenţă şi stabilitate ale construcţiei, care asigură preluarea sarcinilor verticale din greutatea planşeelor şi a şarpantei, precum şi a sarcinilor orizontale din seism şi vânt şi transmit aceste încărcări fundaţiei.

case-la-rosu (2)

Ridicarea acoperisului

Acoperisul unei case la rosu indeplineste functii cheie pentru orice constructie. Inchizand casa construita la rosu la partea superioara, deasupra ultimului nivel construit, el nu raspunde numai nevoii de izolare in fata intemperiilor (desi aceasta e prima conditie pe care o indeplineste, iar structura si conformatia sa corespund in primul rand acestei necesitati). Dincolo de conformatia in sine, acoperisul este limita dintre exterior si interior.

case-la-rosu (4)

Obiective constructie case la rosu

Obiectivul general al acestui proiect pentru constructia casei la rosu este realizarea unui nou tip de case, in special din lemn, care vor ajuta la scaderea costurilor de constructie. De asemenea, proiectul are si alte obiective, cum ar fi:

  • cresterea rezistentei seismice a casei construite la rosu
  • reducerea cheltuielilor energetice
  • cresterea confortului termic (prin izolatie)
  • ecologia
  • scaderea duratei de constructie pentru constructiile la rosu.

Proiect constructii case la rosu

Motivatiile necesitatii proiectului sunt:

  1. Rezistenta seismica – Casele de lemn rezista la un cutremur de peste 8, 5 grade Richter. Rezistenta seismica este importanta pentru casele construite la rosu
  2. Cheltuieli energetice reduse – O izolatie termica foarte buna reduce considerabil cheltuielile pentru incalzire in timpul iernii sau pentru aer conditionat vara.
  3. Confort termic prin izolatie – Peretele casei de lemn de 250mm este echivalent cu 1660mm perete de caramida.
  4. Rezistenta mecanica si la foc – Imbinarile se fac cu cuie speciale cu inclestare chimica aplicate pneumatic iar zonele de intersectie sunt dublate de piese metalice din clasa SIMPSON. Prin tratare chimica lemnul devine ignifug, avand o rezistenta mare la foc.
  5. Ecologia – un avantaj al lemnului nu degaja radioactivitate, nici electricitate statica si este un bun reglator termic si hidrometric.
  6. Durata constructiei – De la data semnarii contractului, in 30 de zile componentele sunt gata de expediere iar montarea casei dureaza aproximativ 2 saptamani.
  7. Costuri – 60-70% din pretul caselor traditionale.
  8. Garantii – Durata de viata a unei case de lemn 70-80 ani.